2.000 TL
ve üzeri alışverişlerde
Ücretsiz Kargo!

Üretim

Öz Köyüm Üretim

Üretimimiz; Burhaniye, Pelitköy’de bulunan kendimize ait zeytinliklerimizden hassasiyetle topladığımız zeytinlerle yine kendimize ait fabrikamızda Kontinü olarak yapılmaktadır.

Kontinü Zeytinyağı Sıkımı, bir dizi makineden oluşan, günümüzde kullanımı en yaygın zeytinyağı üretim sistemidir. Zeytin bu sistemde, sırası ile; temizleme, kırma, yoğurma (malaksasyon) ve yağının ayrıştırılması işlemlerinden el değmeden geçer. Bu sayede oldukça temiz ve hijyenik bir şekilde işlem tamamlanmış olur.

1) TEMİZLEME

Özellikle yağ kalitesi açısından ve kullanılan ekipmanların güvenliği için, zeytinlerin temizlenmesi çok önemlidir. Bunun için zeytinler önce, otomatik yıkama makinesinde yıkanarak böcek, yaprak, dal, taş, toprak gibi unsurlardan arındırılır.

2) KIRMA

Temizlenmiş zeytinler otomatik taşıyıcı ile kırıcıya taşınır. (klasik sistemlerde granitten yapılmış taş değirmenler kullanılmaktayken; kontinü sistemlerde, otomasyona elverişlilikleri nedeniyle metal kırıcılar kullanılır.) kırıcı, gelen zeytinleri hamur haline dönüştürür.

Öz Köyüm Üretim 02

3) YOĞURMA (MALAKSASYON)

Kırıcıdan gelen zeytin hamuru, malaksör sisteminde, 20-25°c ısıda "en fazla" 30 dakika yoğurulur. Bu işlem yağın, hücrelerden ayrılmasını ve zeytin hamurunun, içerisinden zeytinyağının alınmasına olanak verecek bir kıvama gelmesini sağlar.

4) YAĞIN AYRIŞTIRILMASI

Zeytinyağını salıverecek kıvama gelmiş olan zeytin hamuru, malaksörden dekantöre iletilir. Dekantör, santrifüj tekniği ile bu hamur içindeki su (karasu), küspe (pirina) ve yağı ayrıştırır. Su ve pirina kendi depolarına gönderilir. Çıkan zeytinyağı ise separatöre iletilir. Burada son işlem olarak, santrifüj ile posasından ayrıştırılıp süzülür.

Üretilen zeytinyağları, özel krom tanklara aktarılarak muhafaza edilir. Şişelenmeden önce kağıt filtrelerden geçirilir.